Lasagne med kalkonfärs

Genom att byta ut bland- eller nötfärsen mot kalkon- eller kycklingfärs reduceras kaloriintaget. Denna lasagne innehåller endast 480 kcal/portion men är ändå krämig och god.

Ingredienser till 4 portioner:
  • 400 gram kalkon- eller kycklingfärs
  • 2 tsk smör eller olja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 paprika tärnad, alternativt 1 dl torkad paprika
  • 2 dl tomatsås, gärna egen men annars typ Zeta färdig pizzasås
  • 2 dl Kesella 10%
  • 2 dl parmesanost, riven
  • Ca 1 1 dl basilikablad, strimlade
  • Salt, peppar
  • 120 gram färska lasagneplattor
  • 1 dl riven ost, 12%
Tillagning:

Sätt ugnen på 225 grader. Fräs färsen i i matfett och tillsätt sen lök och paprika. Blanda i tomatsåsen och låt puttra ihop några minuter. Ta av från värmen och rör ner kesella, det mesta av parmesanosten, basilika, salt och peppar.

Häll lite av såsen i en ugnsfast form. Täck botten med ett lager lasagneplattor, varva sen köttfärs och plattor, avsluta med köttfärs och strö på osten. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera med en god sallad!