Hel kyckling i ugn

En god och bra vardagsrätt där man tillagar allt i samma form. Smidigt och lättlagat som sköter sig själv i ugnen. Kycklingen här är smaksatt med torkade hela salviablad, men kryddningen kan man ju variera efter smak och tycke!

Ingredienser till 4 portioner:
  • 1 hel kyckling
  • 4 bakpotatis, i klyftor
  • 4 spetspaprika, i bitar
  • 2 gul lök, i klyftor
  • 2 morötter,  i klyftor
  • 1 citron, i skivor
  • 1 näve salviablad
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • Salt, peppar
  • Olivolja
  • Färsk basilika
Tillagning:

Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta alla grönsaker, skala morötter, lök och potatis. Skär i klyftor och bitar. Lägg i en ugnsfast form, häll på olivolja och blanda runt. Krydda med salt och peppar.

Klipp eller skär kycklingen efter ryggbenet. Vik ut, tryck till, krydda runt om med salt, peppar, paprikapulver och chilipulver. Lägg kycklingen med skinnsidan upp i en ugnssäker form, peta in några citronskivor under och lägg några ovanpå också. Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme eller tills kycklingen är klar.

Stycka kycklingen och lägg tillbaka delarna i formen. Garnera gärna med färsk basilika eller annat kryddgrönt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.