Galet god citronkräm som tillagas på bara 3 ingredienser. Krämig och len i konsistensen med en perfekt balans mellan sötma och syra.
Servera som den är eller toppad med t.ex. hallon och riven eller rostad vit choklad.
Ingredienser till 4 portioner:
- 2 ½ dl vispgrädde
- ¾ dl strösocker
- 1 citron, rivet skal och saft
Topping:
- ca 100 gram färska hallon
- 100 gram vit choklad
Tillagning:
Koka upp grädde och socker och låt koka ca 2-3 min. Ta från värmen och rör ner citronskal och saft.
Häll i urgröpta citronskal eller i dessertglas. Ställ in i kylen minst 4 timmar men gärna över natten.
Toppa gärna med riven eller rostad vit choklad (se nedan) och färska hallon.
Rostad vit choklad:
Värm ugnen till 175 grader. Finhacka chokladen och strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in plåten mitt i ugnen ca 6–8 minuter. Håll koll så chokladen inte bränns. Låt den svalna helt och smula den över citronkrämen.