Hälsosamma, kalorisnåla och glutenfria ägg-pannkakor är en snabblagad favorit mitt i veckan. Innehåller endast 275 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
Tomatsås:
- 2 tsk rapsolja, plus lite extra till pannkakorna
- 1 paprika eller 2 spetspaprika, urkärnad och tunt skivad
- (2 vitlöksklyftor, tunt skivade)
- 1 msk sherryvinäger
- 1 burk krossade tomater (400 gram)
Tillagning:
Börja med att tillaga såsen.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna och fräs paprikan och vitlök (om du använder det) ca 5 minuter tills de mjuknar. Tillsätt krossade tomater och sherryvinäger. Låt puttra ca 10-15 minuter tills paprikorna är mjuka och såsen kokat ihop.
Under tiden såsen kokar tillagar du pannkakorna.
Vispa upp 1 ägg med 1 tsk vatten ihop med lite salt och peppar. Hetta upp en liten stekpanna med en liten mängd olja. Häll i äggblandningen och stek någon minut på varje sida tills smeten stelnat till en tunn pannkaka. Lägg upp på ett serveringsfat och rulla ihop pannkakan. Fortsätt steka de andra äggen på samma sätt, ett i taget.
Skeda över tomatsåsen och garnera med färska basilikablad. Servera gärna ihop med en sallad och/eller något gott bröd.