Marängsviss med frukt och kolasås

Marängsviss med frukt och kolasås

Variant på marängsviss med fikon, plommon, chokladgrädde och kolasås.
Variera gärna genom att använda chokladmaränger, naturell grädde och chokladsås istället och toppa med t.ex. färska bär när det är säsong.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 20-30 minimaränger
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 2 tsk kakao
  • 3-4 färska fikon, skuren i klyftor
  • 2 plommon, urkärnade och i klyftor (eller bär vid säsong)
  • Färsk chokladmynta, till garnering

Kolasås:

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl strösocker
  • ½ dl ljus sirap
  • ½ msk smör
  • ½ tsk vaniljsocker

Tillagning:

Börja med att göra kolasåsen. Häll grädde socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka tills kolasåsen tjocknar, ca 15 minuter. Ta från värmen och rör i smör och vanilj. Låt svalna.
Vispa grädde och kakaopulver tills små toppar bildas. Fyll en spritspåse med chokladgrädden.
Lägg upp maränger på ett fat eller fyra tallrikar. Spritsa chokladgrädde runt om och lägg på fikon och plommon. Häll på kolasåsen och garnera med chokladmynta.

Marängsviss med frukt och kolasås

Fler desserter hittar du HÄR