Morötter med fetaost

Morötter med fetaost

Att köpa lokalproducerat, och gärna direkt från gården där det odlas, är något jag gärna gör när jag kan och hinner. Senast jag var ute hos en bonde hittade jag nyupptagna fina morötter i olika färg.
Ugnsbakade morötterna och smulade på fetaost och hackade valnötter.
Fungerar utmärkt som en laktovegetarisk ensamrätt eller som ett tillbehör till kött eller fisk.

Gillar man balsamvinäger kan man även hälla på någon matsked innan morötterna går in i ugnen. Hackade hasselnötter eller macadamianötter fungerar också väldigt bra i denna rätt.


Ingredienser till 2-3 portioner som ensamrätt:
  • 6-8 morötter, gärna i olika färger
  • Olivolja
  • flingsalt, peppar
  • 150 gram fetaost
  • 1 näve valnötter, grovhackade
  • flytande honung
  • (persilja)

Tillagning:

Värm ugnen till 175 grader.
Tvätta och skala morötterna om de har tjockt skal. Dela varje morot i 4-6 bitar, beroende på storlek.
Lägg i en ugnssäker form. Häll på lite olja, salta och peppra. Tillag mitt i ugnen ca 20-30 minuter tills de är lagom mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd.

Lägg upp morötterna på et serveringsfat, smula på fetaosten, lägg även på valnötter och häll över lite flytande honung. Garnera ev med persilja. Klart.

Morötter med fetaost

Fler goda grönsakstillbehör hittar du HÄR