Musslor med ingefära, koriander och vitlök

Idag har jag haft en riktig köksdag. Med det menas att jag lagat en massa olika rätter och spenderat i princip hela dagen i mitt kök. Planen var dock en helt annan… men ibland blir inte allt som man tänkt sig… Och inte mig emot – köket är en av de platser jag verkligen njuter av att vara i!
Testade att göra tryfflar med vit choklad och Cointreau, men tyvärr blev de inte så bra – de stelnade inte tillräckligt. Får se om jag kan göra någon god dessert av dem istället.
Till middag blir det denna goda rätt med blåmusslor!


Blåmusslor med lite asiatisk touch. Snabbt, ganska billigt och supergott. Fungerar i alla lägen oavsett om man vill laga något som går snabbt eller imponera med en smakrik och god skaldjursrätt.

Ingredienser till 2 portioner:
  • 1 nät färska blåmusslor, ca 1 kg
  • 4 vår- eller salladslökar, fint skivad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 bit färsk ingefära (2-3 cm), finhackad
  • 1-2 röd färsk chili, skivad
  • 1 bunt koriander
  • 1 ½ dl vitt vin
  • 1 dl vatten
Tillagning:

Tvätta musslorna och ta bort skägget.

I en stor kastrull lägger du vårlöken, vitlöken, ingefära, chilin och det mesta av koriandern. Tillsätt även vin och vatten. Koka upp och låt puttra ihop ett par minuter. Tillsätt musslorna, lägg på ett lock och skaka kastrullen då och då tills alla musslor öppnat sig. Kasta de som inte gör det.

Lägg musslorna i en serveringsform tillsammans med vätskan, strö på resten av koriandern och servera med t.ex. stekt surdegsbröd och ett gott glas vin!

Musslor med ingefära, koriander och vitlök

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.