Det finns många olika sätt att tillaga nässelsoppa på. Men jag gillar enkla, rena smaker så jag brukar göra den ganska enkel utan allt för mycket kryddor och tillbehör.
Ingredienser till 4 portioner:
- 2 liter späda nässlor, rensade
- 1 liter vatten
- 2 tärningar grönsaksbuljong
- 2 msk vetemjöl
- 1/2 dl grädde eller mjölk
- Salt, peppar
- 4 msk färska örter t.ex. körvel, timjan eller mejram, finhackade
Tillagning:
Skölj nässlorna väl. Koka upp vatten och buljongtärningar i en kastrull. Lägg ner och förväll nässlorna ca 5 minuter. Sila bort spadet och häll tillbaka det i grytan. Fin hacka nässlorna antingen för hand eller i en matberedare. Rör ut mjölet i grädden eller mjölken och vispa ner det och nässlorna i spadet. Koka soppan några minuter. Smaka av med salt, peppar och någon örtkrydda. Servera med kokta ägghalvor.