Smakrika nudlar med blandade färska örter och broccolibuketter.
Lätt och snabblagad vegetarisk rätt som blir klar på ca 15 minuter.
Ingredienser till 2 portioner:
- 2 nystan nudlar, ca 170 gram (valfri sort)
- 1 liten näve thaibasilika, bladen
- 1 liten näve mynta, bladen
- 1 liten näve koriander, bladen
- 1/2 röd chili, skivad
- 1 schalottenlök eller liten gul lök, grovhackad
- 1-2 msk neutral olja
- 1/2 lime
- salt
Till servering:
- 1 broccoli huvud, i buketter
- 1 msk rostade sesamfrö
Tillagning:
Koka broccolibuketter och nudlarna enligt instruktion på paketet. (Det går bra att koka nudlar och broccoli i samma kastrull). Häll av vattnet och ställ åt sidan.
Rosta sesamfrö i en het panna.
Kör thaibasilika, mynta, koriander, lök och röd chili i en mixer, tills allt är finhackat. Häll på saften från ½ lime lite olja. Blanda runt.
Stek hacket i en panna ihop med lite olja och blanda ner nudlarna. Hetta upp under omrörning, smaka av med salt och lägg sen upp ett fat eller två tallrikar. Servera med den kokta broccolin och strö på rostade sesamfrön.