Kinainspirerad köttfärsrätt – kalorisnål

Kinainspirerad köttfärsrätt – kalorisnål

Mager kycklingfärs smaksatt med fem kryddor och soja. Serveras med kokt jasminris och toppas med salladslök och röd chili. Innehåller få ingredienser och endast 370 kcal/portion.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 400 gram kycklingfärs
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk kinesisk soja
  • ½ tsk five spices, kinesisk kryddblandning
  • 2-3 salladslök, skivad
  • ½ röd chilifrukt, urkärnad och skivad
  • salt och svartpeppar
  • 3 dl jasminris
  • 1 msk sesamfrö
Tillagning:

Koka riset enligt instruktion på paketet.
Hetta upp sesamolja i en stekpanna. Stek kycklingfärsen på ganska hög värme tills all vätska kokat in. Sänk värmen något och tillsätt lök samt five spices och fortsätt steka några minuter tills löken mjukar. Häll på japansk och kinesisk soja. Blanda runt ordentligt och smaka av med peppar.
Fördela det kokta riset på 4 tallrikar, lägg på köttfärs och toppa med skivad salladslök, sesamfrö och skivad röd chili eller chiliflakes.

Fler kalorisnåla rätter hittar du HÄR