Lax med fänkål och tomater – kalorisnål

Lax med fänkål och tomater – kalorisnål

Ugnsstekt fänkål, lax och saftiga körsbärstomater tillagade i samma form är en smakrik och lättlagad kalorisnål rätt som är klar på ca 30 minuter.
Innehåller endast 400 kcal/portion.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 2 medelstora fänkål
  • 1 liten knippe bladpersilja, hackad
  • 1 citron, zest och saft
  • 175 gram körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 2 laxfiléer, ca 175 gram/styck
  • 1 näve svarta oliver

Tillagning:

Värm ugnen till 175 grader.
Skär bort topparna och roten från fänkålen. Dela den på mitten och skär sedan varje halva i 3 klyftor. Koka i lättsaltat vatten ca 10 minuter och låt sen rinna av väl. Blanda persilja och citronzest.
Lägg den avrunna fänkålen och tomaterna i en ugnssäker form och ringla över olivoljan.
Tillaga mitt i ugnen 10 minuter. Lägg sedan på laxen och pressa över citronsaft. Tillaga ytterligare 15 minuter tills fisken precis är genomstekt. Strö över persilja och zestblandningen och servera direkt.

Lax med fänkål och tomater – kalorisnål

Fler kalorisnåla recept hittar du HÄR