Ugnsstekt fänkål, lax och saftiga körsbärstomater tillagade i samma form är en smakrik och lättlagad kalorisnål rätt som är klar på ca 30 minuter.
Innehåller endast 400 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 2 medelstora fänkål
- 1 liten knippe bladpersilja, hackad
- 1 citron, zest och saft
- 175 gram körsbärstomater
- 1 msk olivolja
- 2 laxfiléer, ca 175 gram/styck
- 1 näve svarta oliver
Tillagning:
Värm ugnen till 175 grader.
Skär bort topparna och roten från fänkålen. Dela den på mitten och skär sedan varje halva i 3 klyftor. Koka i lättsaltat vatten ca 10 minuter och låt sen rinna av väl. Blanda persilja och citronzest.
Lägg den avrunna fänkålen och tomaterna i en ugnssäker form och ringla över olivoljan.
Tillaga mitt i ugnen 10 minuter. Lägg sedan på laxen och pressa över citronsaft. Tillaga ytterligare 15 minuter tills fisken precis är genomstekt. Strö över persilja och zestblandningen och servera direkt.