Örtkryddad grillad laxsida

Örtkryddad grillad laxsida

Att lägga en hel- eller halvsida laxfilé på grillen är så enkel matlagning och galet gott. Jag toppar gärna laxen med en rejäl bukett av blandade örter innan jag lägger den på grillen.


Ingredienser till 4 portioner:
  • ½ laxsida(filé) med skinn
  • salt, peppar
  • oliv- eller rapsolja
  • 1 stor knippe blandade färska örtkryddor (T.ex. oregano, basilika, dill, timjan)

Örtkryddad grillad laxsida

Tillagning:

Hetta upp grillen.
Gnid in laxen med olja. Salta och peppra. Lägg på örterna och lägg laxen på grillen med skinnsidan neråt. Grilla tills skinnet fått lite färg och fortsätt sen tillaga laxen på indirekt värme med locket stängt tills laxen är klar och precis börjar skiva sig. Servera gärna med kokt ny- eller delikatesspotatis, en god sallad och någon god krämig sås.

Örtkryddad grillad laxsida

HÄR hittar du fler  fisk- och skaldjurs recept