Snabblagad ingefärskyckling med nudlar och gröna bönor är en hälsosam, fett- och kalorisnål rätt som innehåller endast 220 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- ½ msk olja
- 2 kycklingbröst eller lårfiléer utan skinn, strimlade
- 200g haricots verts, ansade och halverade
- 1 tumstor bit ingefära, skalad och skuren i tändstickor
- (2 vitlöksklyftor, skivade)
- 1 msk inlagd ingefära, fint skivad, plus 1 tsk sirap från burken
- 1 tsk majsmjöl, blandat med 1 msk vatten
- 1 tsk kinesisk soja
- 2 tsk risvinäger
- 200g äggnudlar
Tillagning:
Koka nudlarna enligt instruktion på paketet och häll sedan av vattnet.
Hetta upp olja i en wok eller traktörpanna och fräs kycklingen ca 5 minuter. Tillsätt haricots verts och fräs i ytterligare 4-5 minuter tills de är precis mjuka och kycklingen genomstekt.
Rör ner färsk ingefära och vitlök (om du använder det) och fräs i 2 minuter, tillsätt sedan inlagd ingefära och sirapen, majsmjölsblandningen, kinesisk soja och risvinäger. Fräs ca 1 min och tillsätt sedan i nudlarna. Låt puttra tills allt är varmt och såsen täcker nudlarna. Ringla ev över mer soja och servera direkt.