Klassisk och väldigt lättlagad svensk husmanskost som med fördel tillagas på rester.
Variera genom att hälla på 2-3 dl grädde och låt koka in så får du en krämig och god Pytt Bellman, som oftast serveras ihop med saltgurka.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 stor gul lök, hackad
- 6 kokta potatis, tärnad
- 300 gram stekt eller grillat kött, i tärningar
- 200 gram korv, valfri sort i tärningar
- 1 knippe persilja, hackad
- 2 msk smör
- salt, peppar
Till servering:
- Inlagda rödbetor
- 4 ägg, stekta
- Ketchup och eller HP-sås
Tillagning:
Hetta upp smör i en stor stekpanna. Stek löken mjuk och tillsätt sen potatis, kött och korvtärningar. Smaka av med salt och peppar och strö på hackad persilja.
Servera med inlagda rödbetor och stekt ägg.