Pytt i panna på rester

Pytt i panna på rester

Klassisk och väldigt lättlagad svensk husmanskost som med fördel tillagas på rester.
Variera genom att hälla på 2-3 dl grädde och låt koka in så får du en krämig och god Pytt Bellman, som oftast serveras ihop med saltgurka.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 6 kokta potatis, tärnad
  • 300 gram stekt eller grillat kött, i tärningar
  • 200 gram korv, valfri sort i tärningar
  • 1 knippe persilja, hackad
  • 2 msk smör
  • salt, peppar

Till servering:

  • Inlagda rödbetor
  • 4 ägg, stekta
  • Ketchup och eller HP-sås
Tillagning:

Hetta upp smör i en stor stekpanna. Stek löken mjuk och tillsätt sen potatis, kött och korvtärningar. Smaka av med salt och peppar och strö på hackad persilja.
Servera med inlagda rödbetor och stekt ägg.

Pytt i panna på rester

Fler goda rätter av rester hittar du HÄR