Kalorisnål smakrik biffcurry som serveras ihop med ris eller en bit naanbröd. Lättlagad och innehåller endast 350 kcal/portion. Om du föredrar en mindre kryddig rätt är det bara att använda lite mindre chilipulver.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 msk olja
- 250 gram lövbiff eller likvärdigt kött
- ½ msk smör
- 1 liten gul lök, finhackad
- (1 vitlöksklyfta, krossad)
- 1 liten bit ingefära, finriven
- 1-2 nypor het chilipulver
- ½ tsk gurkmeja
- 1 tsk mald koriander
- 1-2 kardemummakapslar, krossade
- 1 burk krossade tomater (400 gram)
- 1 ½ dl buljong
- 1 nypa strösocker
- 1 tsk garam masala
- 1 msk crème fraiche (valfritt)
- 1 näve färsk koriander, grovt hackad
- Naan bröd eller ris, till servering
Tillagning:
Hetta upp 1 msk av oljan i en panna på medelhög värme. Lägg i köttet och stek 2-3 minuter tills det fått fin färg. Lägg upp på en tallrik och ställ åt sidan.
Hetta upp resterande olja och smör i pannan och tillsätt löken. Stek på ganska låg värme i ca 15 minuter eller tills den är gyllenbrun och lite karamelliserad. Tillsätt vitlök (om du använder det), ingefära, chili, gurkmeja, mald koriander och kardemummakapslar och fräs ett par minuter. Tillsätt krossade tomater, buljong, socker och låt koka upp.
Lägg sen i nötköttet och fortsätt puttra tills köttet är varmt.
Blanda i garam masala och crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Strö över koriander och servera tillsammans med naanbröd eller ris.