Perfekt lunchrätt eller tillbehör, på bara 4 ingredienser, som både mättar och gillas av de flesta.
Variera genom att byta ut broccoli mot majs eller gröna ärtor.
Ingredienser till 2 portioner:
- 2 bakpotatis
- ½ liten broccoli (ca 175 gram), delad i små buketter
- 25 g smör
- 75 g cheddar, riven
- salt, peppar
Tillagning:
Värm ugnen till 225 grader.
Stick hål på ovansidan av potatisen med en gaffel. Tillaga potatisen mitt i ugnen 1 timme. Alternativt på full effekt ca 15 minuter i mikrovågsugn.
Låt sen potatisen svalna ca 15 minuter på ett galler.
Koka under tiden broccolin i lättsaltat vatten 3-4 minuter tills den precis är mjuk. Häll av vattnet.
Dela potatisen på hälften och gröp ur innanmätet i en skål, lämna kvar en liten kant på potatisen, så att skalet fortsatt håller ihop. Mosa den urgröpta potatisen och rör sedan ner smör, två tredjedelar av osten och broccolin. Smaka av med salt och peppar.
Lägg fyllningen i potatisskalen. Toppa med resten av osten och tillaga mitt i ugnen ca 15-20 minuter tills de fått fin gyllene färg.