Pankopanerad kyckling med currysås

Panko/cornflakespanerad kyckling med currysås

Detta är en rätt min dotter ofta bjuder på – och jag älskar den.
Kyckling som är mör och mjuk på insidan och krispig till tusen på utsidan.
Currysåsen passar riktigt bra till men går så klart att byta ut.


Ingredienser till 4-6 portioner:
  • 800 gram kycklingfilé
  • Olja till fritering

Marinad:

  • 1 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk soja
  • Salt, peppar

Panering:

  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl panko eller cornflakes (eller hälften av varje)

Currysås:

  • 2 msk smör
  • 1 msk curry
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk honung
  • 3 dl grädde
  • ( ev 1 msk mjöl)
  • Salt, peppar
Tillagning:

Blanda ihop marinaden till kycklingen.
Skär kycklingfiléerna i lagom stora strimlor och blanda ordentligt med marinaden.

Vispa upp ägg i en djup tallrik. Häll vetemjöl i en annan och panko/cornflakes i en tredje.
Panera kycklingfiléerna först i vetemjöl, sen ägg och sist panko/cornflakes.

Tillaga såsen.  Smält smör i en kastrull och fräs curry någon minut. Smula i buljongtärningen och häll på grädde. Tillsätt sen resten av ingredienserna och låt sjuda på svag värme medan kycklingen friteras. Red ev med mjöl om du vill ha en tjockare sås.

Hetta upp oljan i en stor kastrull. Fritera kycklingen ca 2-3 minuter per sida. Låt rinna av på hushållspapper.

Servera kycklingen med såsen och kokt ris, pommes eller ugnsstekta grönsaker och en god sallad.

Pankopanerad kyckling med currysås

Fler goda recept med kyckling hittar du HÄR