Tomatsoppa med pasta

Tomatsoppa med pasta

Mättande och smakrik tomatsoppa med morötter, selleri och pasta.
Innehåller endast 200 kcal/portion.
Passa på att gör dubbel sats för soppan går även utmärkt att frysa.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 1 msk olja
  • ½ gul lök, finhackad
  • 1 liten morot, finhackad
  • 1 selleri stjälk, finhackad
  • 1 dl passerade tomater
  • 1 burk krossade tomater, 400 gram
  • ½ buljongtärning, grönsaks eller höns
  • 1 msk crème fraiche (kan uteslutas)
  • 60 gram risoni
  • Färsk basilika, strimlad
  • 1 msk riven parmesanost
Tillagning:

Koka risoni enligt anvisning på paketet och häll sen av i durkslag.
Hetta upp oljan på låg värme i en kastrull. Stek lök, morot och selleri ca 10 minuter utan att de tar färg. Tillsätt passerade och krossade tomater och koka upp.
Lägg i buljongen, 2 dl vatten och en nypa socker. Låt småkoka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar och späd med mer vatten om soppan blivit för tjock.
Går att frysa in när den svalnat.
Blanda ner crème fraiche och den kokta pastan.
Servera soppan med lite riven ost och strimlad basilika på toppen. Ett gott bröd passar bra till.

Tomatsoppa med pasta

Fler kalorisnåla recept finns HÄR