Pärlcouscous

Ett fräscht och gott tillbehör som passar lika bra till fisk som kyckling eller kött. Perfekt att sätta fram på en buffé eftersom den kan serveras både varm eller kall. Rätten innehåller sumak som är krossade bär som har en ganska syrlig smak. Finns ofta i välsorterade matvaruaffärer eller där livsmedel från Mellanöstern säljs.

Ingredienser till 4 portioner:
  • 200 gram pärlcouscous
  • 2 msk olivolja
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 citron, saft och zest
  • 1 stor bunt färsk persilja, finhackad
  • 1 liten bunt, färsk mynta, finhackad
  • 1 liten bunt färsk koriander, finhackad
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • Sumak (kan uteslutas)

Tillagning:

Hetta upp 1 msk olja i en kastrull och stek couscous pärlorna tills de får lite färg och doftar lätt rostade. Häll på rikligt med saltat vatten och koka färdigt enligt instruktionerna på paketet. Låt sen rinna av i durkslag och lägg i en skål. Tillsätt rödlök, citronzest och örterna. Blanda resterande olivolja med saften från hela eller halva citronen, beroende på hur syrlig du vill ha salladen, och häll över couscousen.

Smaka av med salt och peppar. Blanda runt ordentligt och strö på sumak. Servera direkt eller ställ den kallt tills du ska servera den.

Pärlcouscous

Fler goda tillbehör hittar du HÄR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.