Pavlova med kokos och lemon curd

Pavlova med kokos och lemon curd

Pavlova är en så enkel men ändå utsökt god dessert som går att variera i både smak och utseende.
Här kommer en variant med kokosmarängbotten, hemlagad lemon curd, granatäpplekärnor och mynta.
Perfekt dessert att bjuda på om man blir många och går att förbereda flera dagar i förväg.


Ingredienser till 2 stycken:
  •  3 äggvitor
  •  2 dl strösocker
  •  1 tsk pressad citron
  •  2 dl riven kokos

Topping:

  • 3-4 dl lemon curd, färdigköpt eller hemlagad
  • 3 dl vispgrädde, vispad
  • 1 granatäpple, urkärnat
  • mynta
Tillagning:

Sätt ugnen på 100 grader varmluft.
Vispa äggvitor till fast skum, tillsätt socker och citronsaft och kör till blank smet. Blanda i kokosen. Bred ut smeten på 2 bakplåtar med bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 1 timme och låt svalna.


(Baka gärna marängerna upp till några dagar innan de ska serveras och förvara dem sen torrt).
Bred rikligt med lemon curd på marängerna, täck med grädden, strö över granatäpplekärnor och garnera med mynta. Servera och njut!

Pavlova med kokos och lemon curd

Fler goda desserter hittar du HÄR