Hemlagad pizza är både enkelt och så gott. Här en variant med smetana i botten, ugnsrostade tomater och rödlök toppad med mozzarella.
Ingredienser till 1 plåt (2-3 personer):
- 1 färdigköpt pizzadeg (eller ½ sats hemlagad)
- 250 gram cocktailtomater
- 2 rödlök, skalad och i kvartar
- olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- salt, svartpeppar
- torkade örtkryddor
- 1 dl smetana
- 150 gram mozzarella
Tillagning:
Värm ugnen till 175 grader.
Lägg tomater och rödlök i en ugnssäker form. Häll på olivolja och balsamvinäger. Krydda med salt peppar och ca 1 tsk örtkryddor. Blanda runt och tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter tills löken är mjuk och tomaterna fått lite färg. Ta ut plåten och höj ugnstemperaturen till 250 grader.
Pensla olja i botten på ett bleck eller bakplåt. Tryck ut pizzadegen och bred på smetana i ett jämt lager. Krydda med svartpeppar. Lägg på de ugnsbakade tomaterna och löken. Riv mozzarella i bitar och lägg även det på pizzan. Tillaga mitt i ugnen ca 8-10 minuter tills pizzadegen är frasig i kanterna och osten smält.