Potatispuckar med rom

Potatispuckar med rom

Förrätt, vickning eller som ett inslag på en buffé. Passar vilket som. Går utmärkt att förbereda dagen innan och bara värmas lätt innan de ska serveras.


Ingredienser till 6 st:
  • 1 kg potatis, kokt
  • 2 dl riven ost, gärna Västrebotten
  • 2 msk smör
  • Salt, svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 burk rom, valfri sort
  • Crème fraiche
  • Färsk dill
Tillagning:

Sätt ugnen på 200 grader. Stompa den kokta potatisen så den blir rejält krossad men inte så mycket att det blir potatismos. Det är gott om det är lite bitar i den! Blanda ihop med smör, ägg, riven ost och smaka av med salt och peppar. Lägg blandningen i 6 små ugnsfasta serveringsformar. Tillaga mitt i ugnen ca 20-30 minuter tills de fått fin färg.

Låt svalna något och toppa med crème fraiche, hackad rödlök, rom och en dillvippa.

Potatispuckar med rom

Fler goda förrätter finns HÄR!