Förrätt, vickning eller som ett inslag på en buffé. Passar vilket som. Går utmärkt att förbereda dagen innan och bara värmas lätt innan de ska serveras.
Ingredienser till 6 st:
- 1 kg potatis, kokt
- 2 dl riven ost, gärna Västrebotten
- 2 msk smör
- Salt, svartpeppar
- 1 ägg
- 1 rödlök, finhackad
- 1 burk rom, valfri sort
- Crème fraiche
- Färsk dill
Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader. Stompa den kokta potatisen så den blir rejält krossad men inte så mycket att det blir potatismos. Det är gott om det är lite bitar i den! Blanda ihop med smör, ägg, riven ost och smaka av med salt och peppar. Lägg blandningen i 6 små ugnsfasta serveringsformar. Tillaga mitt i ugnen ca 20-30 minuter tills de fått fin färg.
Låt svalna något och toppa med crème fraiche, hackad rödlök, rom och en dillvippa.