En blandning mellan sött och lite surt. En smakrik, fluffig och dessutom kalorisnål dessert på bara 5 ingredienser. Innehåller endast 160 kcal/portion.
Ingredienser till 4 portioner:
- 450 gram rabarber, skurna i bitar ca 4 cm
- 100 gram strösocker
- 1 apelsin, zesten
- 1 msk hallonsylt
- 2 ägg, separerade
Tillagning:
Värm ugnen 180 grader. Lägg den skurna rabarbern i en ugnsfast form, strö på hälften av sockret, zest från apelsinen och blanda ihop. Täck formen med folie och baka mitt i ugnen 35-40 minuter tills rabarbern är mjuk. Hit kan du förbereda dagen innan om du vill.
Ta ut formen och låt svalna något. Blanda i hallonsylt och äggulor.
Fördela blandningen i 4 ugnsfasta formar som rymmer ca 175 ml.
Ställ formarna på ett ugnsgaller och sätt in i ugnen igen ca 10 minuter.
Under tiden formarna står i ugnen, vispa äggvitor tills de är fasta i konsistensen. Tillsätt resten av sockret och fortsätt vispa.
Ta ut formarna ur ugnen, toppa dem med marängsmeten och sätt in i ugnen ca 10 minuter ytterligare tills marängen är fluffig och lite gyllenbrun. Servera direkt.