Rabarberdessert med mjukt marängtäcke

Rabarberdessert med mjukt marängtäcke

En blandning mellan sött och lite surt. En smakrik, fluffig och dessutom kalorisnål dessert på bara 5 ingredienser. Innehåller endast 160 kcal/portion.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 450 gram rabarber, skurna i bitar ca 4 cm
  • 100 gram strösocker
  • 1 apelsin, zesten
  • 1 msk hallonsylt
  • 2 ägg, separerade

Tillagning:

Värm ugnen 180 grader. Lägg den skurna rabarbern i en ugnsfast form, strö på hälften av sockret, zest från apelsinen och blanda ihop. Täck formen med folie och baka mitt i ugnen 35-40 minuter tills rabarbern är mjuk. Hit kan du förbereda dagen innan om du vill.

Ta ut formen och låt svalna något. Blanda i hallonsylt och äggulor.
Fördela blandningen i 4 ugnsfasta formar som rymmer ca 175 ml.
Ställ formarna på ett ugnsgaller och sätt in i ugnen igen ca 10 minuter.

Under tiden formarna står i ugnen, vispa äggvitor tills de är fasta i konsistensen. Tillsätt resten av sockret och fortsätt vispa.
Ta ut formarna ur ugnen, toppa dem med marängsmeten och sätt in i ugnen ca 10 minuter ytterligare tills marängen är fluffig och lite gyllenbrun. Servera direkt.

Rabarberdessert med mjukt marängtäcke

Fler recept med rabarber hittar du HÄR