Supergoda scones som passar lika bra på buffébordet som till frukost.
Har man inte tillgång till ramslök går det att fylla med persilja eller någon annan ört man gillar eller så utesluter du det helt. Jag använde vetemjöl special i mina, men det fungerar även att använda vanligt vetemjöl.
En sats blir 9 stycken scones.
Ingredienser:
- 225 gram vetemjöl special
- 2 tsk bakpulver
- 50 gram smör
- 100 gram valfri ost, riven
- 20-25 gram ramslök, hackad (mängd beroende på styrkan i ramslöken)
- 1 tsk senapspulver (jag använde Colmans)
- ¼ tsk salt
- 1 ägg
- mjölk
Topping:
- 20 gram cheddarost, riven
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader.
Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela till en grynig massa.
Tillsätt senapspulver, salt, ost och ramslök.
Vispa ihop ägg och mjölk och tillsätt även det. Knåda ihop till en smidig deg.
Lägg degen på mjölat bakbord och platta till den så blir ca 2 cm tjock. Stansa ut 9 st scones med hjälp av ett glas eller stansform. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med mjölk och toppa med riven cheddarost.
Tillaga mitt i ugnen ca 10-12 minuter.
Mer bakat hittar du HÄR