En variant på den klassiska engelska rätten Sheperd´s pie . Det finns många olika recept på denna rätt, men ofta innehåller den ärtor eller andra grönsaker. Jag har dock valt att utesluta det och gjorde min på rester av kokt potatis jag hade i kylen och färdig köttfärssås från frysen. Då blir detta en rätt som är både snabbt och lätt att tillaga.
Ingredienser till 4 portioner:
- 4 portioner färdig köttfärssås
- 2 salladslök, skivade
- 1 kg potatis, kokt
- 1 dl mjölk
- 1-2 msk smör
- salt, peppar
- 1 ägg
- 100 gram riven ost
- färsk persilja, hackad
Tillagning:
Värm ugnen till 225 grader.
Mosa den kokta potatisen, tillsätt mjölk, smör och krydda med salt och peppar. Om potatisen är kall, görs detta över värme på spisen. Tillsätt även ägget och blanda ihop ordentligt.
Fördela köttfärssåsen i botten på en ugnsfast form. Strö på salladslök och toppa med potatismoset. Man kan lägga på det direkt och sen göra ett fint mönster med en gaffel, eller så kan man använda en spritspåse. Strö på riven ost och sätt in i ugnen ca 20 – 30 minuter tills allt är varmt och potatisen fått fin färg. Strö på persiljan och servera!