Sötpotatisstaplar

Sötpotatisstaplar

Enkla att tillaga och supergoda.
Skivor av sötpotatis varvade med smör, kryddor och parmesanost.
Passande tillbehör till det mesta.


Ingredienser till 4 portioner:
  • Ca 8 hg sötpotatis
  • 6 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • ½ tsk salt
  • nymalen svartpeppar, efter smak
  • 45 gram parmesanost

Tillagning:

Värm ugnen till 175 grader.
Skala och skiva potatisen. Riv parmesanosten.
Smält smöret och pensla en muffinsform. Blanda sen resten av smöret med rosmarin, vitlök, salt och peppar i en stor skål. Lägg i potatisskivorna och blanda runt ordentligt.
Varva potatis och riven parmesan i muffinsformen. Täck formen med aluminiumfolie och tillaga mitt i ugnen ca 35 minuter. Ta bort folien och höj ugnsvärmen till 200 grader. Tillaga sen ytterligare 15 minuter tills potatisen fått fin färg och är genomstekt.
Ta försiktigt upp potatisstaplarna med en sked, lägg gärna två ovanpå varandra så de får lite höjd och häll på smöret som finns kvar i formen. Garnera med lite färsk rosmarin och servera.

Sötpotatisstaplar

Fler rätter med sötpotatis finns HÄR