Sparrissoldater med mjukkokt ägg

God och lite lyxig frukost eller brunchrätt. Så gott att doppa sparrisen i den löskokta äggulan! Servera med mjukt bröd eller grissini.


Ingredienser till 1 servering:
  • 1 ekologiskt ägg
  • 6 sparris
  • 3 skivor bacon, av valfritt djurslag
  • Brödsticks av något slag
Tillagning:

Hetta upp ugnens grillelement, ca 225 grader. Bryt av den träiga nedre delen på varje sparris. Linda in varje sparris i en halv skiva bacon. Lägg på en bakplåt och tillaga högt upp i ugnen ca 15 minuter tills baconen är krispiga och fått fin färg.


Koka under tiden äggen löskokta. (Koka upp vatten i en kastrull, lägg i ägget, koka 6 ½ minut, spola under kallt rinnande vatten).
Servera ägget halverat med sparrissoldaterna, brödet och lite flingsalt och svartpeppar.

Sparrissoldater med mjukkokt ägg

Fler goda frukosträtter finns HÄR!