Lite som morotskaka med gjord med squash istället. Smakade det första gången på en matmässa i Köpenhamn och blev helsåld, så har gjort en egen variant med färgad frosting och kokostopping.
Ingredienser:
- 115 gram smör
- 2 2/3 dl mjöl
- 1 ½ tsk bakpulver
- 200 gram squash, riven
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemumma
- 2 ägg
- 1 dl farinsocker
- 1 dl strösocker
- 1 nypa salt
- 2/3 dl mjölk
Frosting:
- 100 gram philadelphiaost
- 25 gram rumsvarmt smör
- ca 4 dl florsocker
Topping:
- 1 dl riven kokos
- 1 tsk grön karamellfärg
- 1 lime
Tillagning:
Värm ugnen till 175 grader.
Riv squashen och krama ut vätskan. Stek den på medelvärme i lite smör ihop med kanel och kardemumma. Ställ åt sidan när det mjuknat.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Vispa ägg och socker poröst i en stor bunke.
Tillsätt sedan mjölblandningen, smöret och squashen. Rör till en slät kräm.
Häll smeten i en smörad och bröad form (ca 22 cm) och grädda kakan mitt i ugnen ca 40-45 min.
Blanda under tiden kokos med karamellfärg och rör runt tills allt fått färg.
Vispa det rumsvarma smöret med osten och tillsätt lite florsocker i taget tills du har en slät frosting. Spritsa eller bred frostingen över den svalnade kakan.
Strö på kokos och riv över lite lime och servera!