Sqashkaka med frosting, lime- och kokostopping

Sqashkaka med frosting, lime- och kokostopping

Lite som morotskaka med gjord med squash istället. Smakade det första gången på en matmässa i Köpenhamn och blev helsåld, så har gjort en egen variant med färgad frosting och kokostopping.


Ingredienser:
  • 115 gram smör
  • 2 2/3 dl mjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 200 gram squash, riven
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 ägg
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 1 nypa salt
  • 2/3 dl mjölk

Frosting:

  • 100 gram philadelphiaost
  • 25 gram rumsvarmt smör
  • ca 4 dl florsocker

Topping:

  • 1 dl riven kokos
  • 1 tsk grön karamellfärg
  • 1 lime
Tillagning:

Värm ugnen till 175 grader.
Riv squashen och krama ut vätskan. Stek den på medelvärme i lite smör ihop med kanel och kardemumma. Ställ åt sidan när det mjuknat.


Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Vispa ägg och socker poröst i en stor bunke.
Tillsätt sedan mjölblandningen, smöret och squashen. Rör till en slät kräm.


Häll smeten i en smörad och bröad form (ca 22 cm) och grädda kakan mitt i ugnen ca 40-45 min.
Blanda under tiden kokos med karamellfärg och rör runt tills allt fått färg.


Vispa det rumsvarma smöret med osten och tillsätt lite florsocker i taget tills du har en slät frosting. Spritsa eller bred frostingen över den svalnade kakan.


Strö på kokos och riv över lite lime och servera!

Sqashkaka med frosting, lime- och kokostopping

Fler goda desserter hittar du HÄR