Stekt ris med ramslök och bresoala

Stekt ris med ramslök och bresoala

Mycket smak och få ingredienser. Stekt ris smaksatt med färsk ramslök får en både smakrik och fräsch karaktär. Passar väldigt bra ihop med olika typer av topping, här med en mager bresoala.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 1 ½ dl ris
  • 1 msk olivolja
  • 20-30 blad ramslök, strimlad
  • 6 skivor bresoala
  • 1 näve salladsblad
  • Salt, nymalen svartpeppar
  • (riven parmesanost)
Tillagning:

Koka riset enligt instruktion på paketet.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs riset på ganska hög värme under omrörning. Blanda ner ramslök och smaka av med salt och peppar.
Lägg upp riset på två tallrikar och toppa med bresoala och lite sallad.
Strö ev på lite nyriven riven parmesanost.

Stekt ris med ramslök och bresoala

Fler recept med ramslök hittar du HÄR