Supersnabb vegetarisk vardagspasta

Metrologiskt sett har vi fortfarande sommar här nere i Skåne! Igår när jag tog min morgonrunda kändes det nästan så också! Ganska varmt, vindstilla och solen sken. Helt underbart! Men hösten knackar på även här nere. Idag både blåser och regnar det för fullt så egentligen hade det passat med något riktigt värmande långkok till middag. Men i brist på tid funkar en god och snabblagad pastarätt alldeles utmärkt!


Tog vad jag hade hemma och den var klar på mindre än 20 minuter! Allt tillagas i samma kastrull så det blir minimalt med disk! Riktig vardagsräddare och dessutom laktovegetarisk!

Ingredienser till 2 portioner:
  • 250 gram färsk fylld pasta, valfri men jag valde med ricotta och spenat
  • 1 msk smör
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • 1 förpackning soltorkade körsbärstomater eller 6 vanliga soltorkade tomater, strimlade
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • Salt, peppar
  • Chilipulver
  • Färsk basilika
Tillagning:

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av i durkslag. Hetta upp smöret i samma kastrull som du kokade pastan i och lägg i ärtorna.

När de tinat något häll på crème fraiche, krydda med salt, peppar och lite chilipulver. Tillsätt även pastan, tomaterna och riven parmesanost.

Låt puttra ihop någon minut och servera med färska basilikablad på toppen!

Supersnabb vegetarisk vardagspasta

Supersnabb vegetarisk vardagspasta

Fler snabblagade och enkla vardagsrätter hittar du HÄR!