Syltade gröna tomater

Syltade gröna tomater

Galet goda både som tillbehör till en god gryta men också fina att garnera diverse förrätter med.
Perfekt sätt att ta tillvara på tomater som ännu inte hunnit mogna nu på hösten, och innan frosten kommer.


Ingredienser:
  • 1 kg gröna tomater

Lag:

  • 2 dl ättiksprit (12%)
  • 3 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 10  kryddnejlikor
  • 1 stjärnanis
  • 1 kanelstång

Syltade gröna tomater

Tillagning:

Skölj, ansa och skär tomaterna i klyftor. Lägg dem i rengjorda glasburkar.
Koka upp alla ingredienser till lagen. Låt koka i ca 5 minuter.


Häll den varma lagen över tomaterna och stäng locket på burkarna. Vänd gärna upp och ner på burkarna medan de svalnar, så bildas vakuum i dem.
Förvara sen i kylskåp och låt stå minst en vecka innan servering.

Syltade gröna tomater

Fler inläggning hittar du HÄR