Frasiga potatisskal proppade med ost och vårlök. Billigt, mättande och dessutom både kalorisnålt och laktovegetariskt! Innehåller bara ca 480 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 2 bakpotatis
- 1 avokado, halverad och skuren i skivor
- ½ rödlök, halverad och skivad
- 1 lime
- 1 msk olivolja
- 75 gram cheddarost eller likvärdig, riven
- 2 tsk fajitas kryddmix
- 2 vårlök, skivad
- 1 näve koriander, bladen för sig och stjälkarna finhackade
- Gräddfil eller crème fraiche till servering
Tillagning:
Hetta upp ugnen med grillelementet på (ca 200 grader). Picka några hål i potatisarna med en gaffel och kör i mikrovågsugn 5-10 minuter till de är mjuka.
Blanda under tiden en sallad på avokado och rödlök som du blandar med saften från ½ lime och hälften av oljan.
När potatisen är klar, dela på hälften och gröp ur innehållet med en sked och lägg i en bunke. Pensla potatisskalen med den resterande oljan och sätt in i ugnen ca 5-10 minuter tills skalen är frasiga.
Mosa potatisen lätt och blanda i fajitas kryddmix, det mesta av vårlöken, osten och hackade koriander stjälkar. Smaka av med salt och peppar.
När potatisskalen är klara fyller du dem med den mosade potatisröran och toppar med resterande vårlök, korianderblad (och/eller korianderblommor) och klickar på gräddfil eller crème fraiche. Servera med salladen.