Tilltugg på bricka med rom och chips

Tilltugg på bricka med rom och chips

Väldigt enkelt och väldigt gott! Ibland är ju det enkla det godaste.
Bricka med rom, smetana, rödlök och dill som äts ihop med potatischips som fungerar som en liten sked.

Jag tycker smetana är perfekt att använda. Den är båda fastare i konsistensen och smakar mer än vanlig crème fraiche. Välj den rom du gillar bäst. Jag brukar variera mellan löjrom, sikrom eller röd kaviar.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 1 – 1 ½ dl smetana
  • 200 gram rom, valfri sort
  • 2 rödlök, finhackad
  • 1 knippa dill
  • 2 rejäla nävar lättsaltade potatischips

Tillagning:

Bred ut klickar av smetana på ett uppläggningsfat eller bricka.
Fördela rom och rödlök mellan raderna. Garnera med dill.


Servera med potatischips och njut av ett lättlagat och väldigt gott tilltugg.

Tilltugg på bricka med rom och chips

Fler goda tilltugg hittar du HÄR