En kalorisnål och lite festlig men väldigt lättlagad vardagsräddare som passar de flesta.
Du kan antingen använda vanlig fläskfilé eller som här vildsvinsfilé.
Innehåller endast 320 kcal/portion och är klar inom 30 minuter.
Ingredienser till 4 portioner:
- 420 gram fläskfilé, putsad och skuren i skivor
- 1 msk kinesisk soja
- 1 msk fem kryddor (kinesisk kryddblandning)
- 2 msk flytande honung
- 1 msk maizena
- 1 ägg, uppvispat
- 225 gram kokt ris
- 200 gram frysta gröna ärtor
- 2 msk gräslök, grovhackad
Tillagning:
Rör ihop soja och fem kryddor i en skål och lägg i fläskfilén. Låt marinera minst 5 minuter.
Hetta upp en teflonpanna och stek fläskfilén ca 2-3 minuter per sida. Häll på 1 ½ dl vatten och flytande honung. Låt puttra ihop ca 2 minuter. Strö på maizena och koka tills såsen tjocknar något.
Hetta upp en wok eller traktör panna. Häll lite olja i botten och stek en liten omelett av det uppvispade ägget, ca 2 minuter per sida. Lägg upp på en skärbräda och rulla ihop. Skär sen i smala remsor.
Häll resten av oljan ii pannan och stek riset ihop med ärtorna tills allt är varmt och fått lite färg.
Lägg upp ris i botten på ett serveringsfat, toppa med köttet, häll på såsen och garnera med gräslök.
Servera gärna med extra sojasås vid sidan om.