Fläskfilé ”fem kryddor” med stekt ris och gröna ärtor

Fläskfilé ”fem kryddor” med stekt ris och gröna ärtor – kalorisnål

En kalorisnål och lite festlig men väldigt lättlagad vardagsräddare som passar de flesta.
Du kan antingen använda vanlig fläskfilé eller som här vildsvinsfilé.
Innehåller endast 320 kcal/portion och är klar inom 30 minuter.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 420 gram fläskfilé, putsad och skuren i skivor
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk fem kryddor (kinesisk kryddblandning)
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk maizena
  • 1 ägg, uppvispat
  • 225 gram kokt ris
  • 200 gram frysta gröna ärtor
  • 2 msk gräslök, grovhackad

Tillagning:

Rör ihop soja och fem kryddor i en skål och lägg i fläskfilén. Låt marinera minst 5 minuter.
Hetta upp en teflonpanna och stek fläskfilén ca 2-3 minuter per sida. Häll på 1 ½ dl vatten och flytande honung. Låt puttra ihop ca 2 minuter. Strö på maizena och koka tills såsen tjocknar något.

Hetta upp en wok eller traktör panna. Häll lite olja i botten och stek en liten omelett av det uppvispade ägget, ca 2 minuter per sida. Lägg upp på en skärbräda och rulla ihop. Skär sen i smala remsor.
Häll resten av oljan ii pannan och stek riset ihop med ärtorna tills allt är varmt och fått lite färg.
Lägg upp ris i botten på ett serveringsfat, toppa med köttet, häll på såsen och garnera med gräslök.
Servera gärna med extra sojasås vid sidan om.

Fläskfilé ”fem kryddor” med stekt ris och gröna ärtor

Klicka HÄR för att hitta fler kalorisnåla recept