Torkad ramslök

Torkad ramslök

När ramslöken växt sig stor brukar jag torka den och använd som krydda. Perfekt att smula ner som smaksättning i grytor och olika röror. Hållbarheten är dessutom lång om du förvarar den mörkt.

De torkade bladen är även goda att blanda med flingsalt till et lyxigt ramslökssalt (se nedan).


Ingredienser:
  • 1 liter färsk ramslök, löst packad

Tillagning:

Värm ugnen till 100 grader.
Knipsa bort skaftet och lägg ut bladen på två bakplåtar med bakplåtspapper.
Sätt plåtarna långt ner i ugnen och låt bladen torka ca 30 minuter. Känn efter att bladen är helt torra.
Låt svalna och smula sen ner bladen och förvara dem mörkt och torrt i en burk med lock.

Vill du göra ramslökssalt: blanda de torkade smulade bladen med 1-2 dl flingsalt.

HÄR hittar du fler recept med ramslök.