Att tillaga ”low and slow” har många fördelar. Det bevarar både smaker och hälsosamma ämnen i maten bättre. Att tillaga fisk på detta vis gör den väldigt mjäll och fin i både konsistens och smak.
Ingredienser till 4 portioner:
- 600-800 gram färsk torskrygg med skinn, i bitar
- 25 gram smör
- 1 citron, skivad
- salt, peppar
- Dill, till garnering
Tillagning:
Värm ugnen till 100 grader.
Smält smör i en stekpanna på medelvärme. Salta och peppra fisken och stek den först med skinnfria sidan ner någon minut och vänd sen så den ligger med skinnsidan ner.
Lägg över fisken i en ugnssäker form. Lägg en citronskiva på varje fiskfilé och tillaga mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills fisken börjar skiva sig. Garnera fatet med färska dillvippor och några citronskivor . Ringla gärna lite ramslöksolja över och servera t.ex ihop med en sparrisrisotto med dill.