Torskrygg low and slow

Torskrygg low and slow

Att tillaga ”low and slow” har många fördelar. Det bevarar både smaker och hälsosamma ämnen i maten bättre. Att tillaga fisk på detta vis gör den väldigt mjäll och fin i både konsistens och smak.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 600-800 gram färsk torskrygg med skinn, i bitar
  • 25 gram smör
  • 1 citron, skivad
  • salt, peppar
  • Dill, till garnering

Tillagning:

Värm ugnen till 100 grader.
Smält smör i en stekpanna på medelvärme. Salta och peppra fisken och stek den först med skinnfria sidan ner någon minut och vänd sen så den ligger med skinnsidan ner.


Lägg över fisken i en ugnssäker form. Lägg en citronskiva på varje fiskfilé och tillaga mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills fisken börjar skiva sig. Garnera fatet med färska dillvippor och några citronskivor . Ringla gärna lite ramslöksolja över och servera t.ex ihop med en sparrisrisotto med dill.

Torskrygg low and slow

Fler goda fiskrätter hittar du HÄR