Att äta sunt är något de flesta vill, eller i alla fall säger att de vill. Jag försöker så gott det går och har märkt att många rätter jag lagar, speciellt till vardags, blir vegetariska utan att jag direkt tänker så mycket på det. Det viktigaste är ju att maten är god och att man blir mätt. Vegetarisk mat är bra för hälsan, miljön och också för plånboken – och det känns bra, tycker jag!
Gillar du fänkål och tomater tror jag du kommer tycka riktigt mycket om denna enkla och mycket snabblagade pastarätt. När vardagen är stressig är färsk fylld pasta är ett utomordentlig alternativ. Det går fort, finns många goda fyllningar att välja mellan och det är mättande!
Jag valde en sort som heter 4 ostar, men vill du inte ha den laktovegetarisk så finns det ju tortellini som är fylld med kött också.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 förpackning fylld tortellini, valfri (jag använde Rana)
- 2 msk olivolja
- ½ fänkålshuvud, strimlad
- ½ gul lök, hackad
- Ca 10 st cocktailtomater, halverade, gärna långsambakade
- 1 dl grönsaksfond, gärna egen
- 1 dl hackad bladpersilja
- 1 dl nyriven parmesanost
- Salt, svartpeppar
Tillagning:
Koka pastan halva tiden enligt instruktionerna på förpackningen , häll sen av i durkslag. Hetta upp olivolja i samma panna som du kokade pastan i och bryn lök och fänkål någon minut under omrörning. Tillsätt tomaterna, pastan och fonden och koka ihop någon minut tills pastan känns lagom ”al dente”.
Lägg upp på tallrikar eller serveringsfat och strö på rikligt med hackad persilja och riven parmesan. Servera direkt – och njut!