Stekt torsk med harissa och pärlcouscous

Detta recept innehåller pärlcouscous som är en lite större variant av couscous. Det finns lite olika tillverkare att välja mellan men alla görs på durumvete och har ungefär samma storlek som en ärta.


Mycket smak och få kalorier. Denna kalorisnåla rätt har smakinfluenser från Mellanöstern. Hetta i fisken från harissa och syra i couscoussalladen från citron och sumak. Innehåller ca 400 kcal/portion.

Ingredienser till 2 portioner:
  • 2 bitar torskrygg av 125 gram
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk harissa
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt, svartpeppar
  • Citron

Pärlcouscous:

  • 100 gram pärlcouscous
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 rödlök, finhackad
  • 1/2 citron, saft och zest
  • 1 stor näve färsk persilja, finhackad
  • 1 liten näve färsk mynta, finhackad
  • 1 liten näve färsk koriander, finhackad
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • Sumak (kan uteslutas)

Tillagning:

Hetta upp 1 msk olja i en kastrull och stek couscous pärlorna tills de får lite färg och doftar lätt rostade. Häll på rikligt med saltat vatten och koka färdigt enligt instruktionerna på paketet. Låt sen rinna av i durkslag och lägg i en skål. Tillsätt rödlök, citronzest och örterna. Häll på saften från citronen. Smaka av med salt och peppar. Blanda runt ordentligt och strö på sumak.

Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna tillsammans med harissa. Salta och peppra fisken runt om. Stek på medelvärme tills fisken är klar.

Krydda med oregano. Servera fisken med pärlcouscous och en skiva citron.

Stekt torsk med harissa och pärlcouscous

Fler kalorisnåla recept hittar du HÄR!