Vin chaud – varmt vin

Vin chaud – varmt vin

Glögg i alla ära men jag brukar bli ganska trött på denna, i mitt tycke, lite för söta dryck ju närmare jul man kommer. Ett trevligt alternativ är vin chaud, mulled wine eller glühwein som det också kallas på engelska och tyska, som man enkelt tillagar och kryddar precis i sin egen smak på nolltid.

Det går bra att använda ett inte allt för dyrt rödvin som du ändå tycker smakar hyggligt.

Ingredienser:

• 1 flaska rött vin
• 4 msk rörsocker
• 4 kanelstänger
• 2-4 stjärnanis
• Saften av 2 apelsiner eller clementiner

Tillagning:

Värm upp alla ingredienser i en kastrull utan att koka. Häll upp i höga vinglas och garnera med en apelsin- eller clementinskiva. Gott, värmande och ger garanterat en fin julkänsla!

Vin chaud – varmt vin

En annan ”julig” drink, Äggtoddy, hittar du HÄR