Fina fluffiga smörbollar som är både dekorativa och goda till det mesta.
Jag brukar spritsa ut dom på en bricka med bakplåtspapper och sen styckfrysa dom, sen kan man förvara dem i en och samma burk eller påse. Håller sig fint i frysen 2-3 månader.
Ingredienser till en rejäl sats:
- 250 gram smör, rumstempererat
- 1 dl raps- eller smaklös olivolja
- 1 nypa salt
- Lite saft från pressad citron
- 1 rejäl knippe ramslök
Tillagning:
Skölj, skär bort stjälken och grovhacka ramslöken. Häll olja, salt och lite citronsaft i en mixer. Lägg i ramslöken och kör tills allt är väl blandat och oljan är något så när slät.
Lägg smöret i en bunke, häll på oljan och vispa tills smöret är fluffigt. Lägg i en spritspåse och spritsa ut små fina blommor. Ställ i kylen tills de ska användas eller frys in.