Vit choklad- och kokosmousse

Var ute en lång promenad med min lilla vovve i det fina vädret idag. Just nu är naturen fantastisk. Så otroligt många färger. När solen tittar fram mellan varven blir det till och med riktigt varmt trots att det blåser en del här nere, där jag bor, nära havet.

Receptet nedan innehåller kokosgrädde. Det är inte alla butiker som har detta i sitt sortiment. Jag vet att Willys saluför det under märket Garant och att Kung Markatta också har det i sitt sortiment. Har du svårt att hitta just kokosgrädde går det lika bra att använda det översta fasta lagret som ofta finns när du öppnar en burk kokosmjölk. Det är det som är kokosgrädden.


5 ingredienser och lite frukt till garnering. Det är allt man behöver till denna underbart goda mousse. Jag tycker det är gott att garnera med lite tropiska frukter, men man kan ju lägga på vilka frukter eller bär man vill.

Ingredienser till 6 portioner:

Tillagning:

Smält chokladen över vattenbad. Vispa ihop färskost och kokosgrädde i en bunke. I en annan bunke vispar du ihop äggvitor och socker till en fluffig marängsmet.

Häll den smälta chokladen i bunken med färskost och kokos och blanda runt. Vänd i marängsmeten, lite i taget och försiktigt, så att moussen blir luftig och inte för kompakt. Fördela i 6 dessertglas och ställ i kyl minst en timme. Garnera med frukt eller bär sen är det klart att servera!

Vit choklad- och kokosmousse

Vit choklad- och kokosmousse

Fler goda desserter hittar du HÄR!