Jag gillar lättlagade rätter och helst ska de gå att förbereda så jag slipper stå i köket om/när jag har gäster! Receptet nedan är ett sådant.
Detta är ett recept som hängt med mig länge. En riktigt lätt- och snabblagad tårta med mousseliknande kräm. Vacker att se på, otroligt god och ganska mäktig. Receptet räcker till 10-12 personer.
Ingredienser till 1 tårta:
Botten:
- 125 gram Digestivekex
- 50 gram smör, rumsvarmt
Fyllning:
- 300 gram vit choklad
- 1 lime, rivet skal
- 1 ½ dl vispgrädde
- 250 mascarponeost
Garnering:
- ca 50 gram vita chokladbönor
- ca ½ dl florsocker
- 1 vit ros
Tillagning:
Kör digestivekex och smör i en mixer till en smulig massa. Tryck ut blandningen i en form, ca 20 cm i diameter, med löstagbara kanter. Ställ in i kylskåp.
Bryt chokladen i mindre bitar. Koka upp grädden, lägg i chokladen och rör tills den är helt smält. Blanda i rivet limeskal. Tillsätt mascarponeosten och blanda samman med en elvisp till en smidig smet. Bred ut fyllningen i formen, låt stelna ca 6 timmar eller över natten.
Garnera med chokladbönor, den vita rosen och pudra över florsocker. Servera gärna några syrliga bär till.