Vit sparris med lax, rom och hollandaisesås

Vit sparris med lax, rom och hollandaisesås

En liten förrätt som innehåller vit sparris, lax och dess rom. Serverad ihop med klassikern hollandaisesås blir det en svårslagen kombo.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 1 knippe vit sparris
  • 190 gram salmalax
  • 1 burk laxrom
  • Hollandaisesås
  • Salt, svartpeppar
  • Färsk dill, till garnering
  • 1 näve salladsblad
  • 1 citron

Ansa och skala den vita sparrisen. Koka sen, i lättsaltat vatten, några minuter så de mjuknar men ändå behåller sin spänst. Koktiden brukar vara 10-12 minuter beroende på hur tjock sparrisen är. Häll av vattnet och lägg upp sparrisen på 4 tallrikar.
Halstra laxen lätt i stekpanna under tiden sparrisen kokar.
Toppa sparrisen med hollandaisesås, lax, laxrom och strö gärna på lite svartpeppar.
Garnera med några salladsblad, citron och en dillkvist. Klart!

Vit sparris med lax, rom och hollandaisesås

Fler förrätter hittar du HÄR