En liten förrätt som innehåller vit sparris, lax och dess rom. Serverad ihop med klassikern hollandaisesås blir det en svårslagen kombo.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 knippe vit sparris
- 190 gram salmalax
- 1 burk laxrom
- Hollandaisesås
- Salt, svartpeppar
- Färsk dill, till garnering
- 1 näve salladsblad
- 1 citron
Ansa och skala den vita sparrisen. Koka sen, i lättsaltat vatten, några minuter så de mjuknar men ändå behåller sin spänst. Koktiden brukar vara 10-12 minuter beroende på hur tjock sparrisen är. Häll av vattnet och lägg upp sparrisen på 4 tallrikar.
Halstra laxen lätt i stekpanna under tiden sparrisen kokar.
Toppa sparrisen med hollandaisesås, lax, laxrom och strö gärna på lite svartpeppar.
Garnera med några salladsblad, citron och en dillkvist. Klart!