Zucchinirösti med laxrom

Zucchinirösti med laxrom

Goda frasiga rösti tillagade av zucchini. Ett något mindre mäktigt alternativ till potatisrösti.

Ingredienser till 4 portioner:
  • 1 stor zucchini, riven
  • 1 ägg
  • 1 dl riven parmesanost
  • Smör
  • 1 burk regnbågslaxrom
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • Något grönt till garnering, jag använde baby ruccola
  • Svartpeppar
Tillagning:

Salta lätt på zucchinin och lägg  i ett durkslag. Låt rinna av en stund och krama ur så mycket vätska du kan. Blanda sen med ett uppvispat ägg och parmesanosten.

Hetta upp smör i en stekpanna på medelvärme. Klicka ut rundlar av zucchinismeten och platta till med en stekspade. Stek några minuter på varje sida till de fått fin färg.

Lägg upp en eller två plättar på varje tallrik. Klicka på rom och crème fraiche, strö på hackad rödlök, ta ett par tag med pepparkvarnen och garnera med något grönt. Klart att servera!

Zucchinirösti med laxrom

Zucchinirösti med laxrom

Fler goda förrätter hittar du HÄR!