Burek med köttfärs

Burek med köttfärs

Jag gillar burek i alla former. Ibland fyller jag med fetaost eller fetaost och spenat. Men det går att fylla även med potatis eller som här med köttfärs.


Ingredienser:
  • 500 gram köttfärs
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk vegeta
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 dl persilja, finhackad
  • ½ dl mjölk
  • ½ dl turkisk yoghurt
  • ¼ dl rapsolja + 1 msk till stekningen
  • 2 ägg
  • 1 paket filodeg
  • 2 tsk ljusa sesamfrö
  • 2 tsk Nigella- eller mörka sesamfrö

Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader.
Stek löken mjuk i 1 msk olja och tillsätt sen köttfärs. Krydda med paprikapulver, vegeta samt svartpeppar. Blanda i persilja och ta av från plattan så länge.


Vispa ihop mjölk, yoghurt, rapsolja och ägg till en jämn smet.
Pensla ett ark filodeg med äggsmeten och lägg ett ark över. Pensla även det och lägg på lite av köttfärsblandningen. Ta inte för mycket, det ska räcka till alla filoark.
Rulla ihop till ”snurror” och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Upprepa med samtliga filodegsark.


Pensla slutligen på resten av äggblandningen och strö på sesamfrön.
Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter tills burek fått fin färg.
Ät som de är eller servera ihop med en soppa eller god sallad och en klick turkisk yoghurt.

Burek med köttfärs

Burek med köttfärs

Recept på burek med mozzarella och fetaost hittar du HÄR