Smakrik sallad med cajunkryddad haloumi som passar utmärkt både som en lättare lunchrätt och förrätt.
Ingredienser till 2 portioner:
- 150 gram haloumi, skivad
- ½ msk rapsolja
- ½ tsk oregano
- ½ tsk timjan
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 nypa cayennepeppar
- 2 stora nävar sallad
- 12 cocktailtomater, halverade
- 1 avokado, urkärnad och skivad
- 1 liten rödlök, skivad
- Salladskrydda
- 2 tsk balsamvinäger
Tillagning:
Blanda ihop olja, timjan, oregano, rökt paprikapulver och cayennepeppar i en lite skål. Pensla haloumi skivorna på båda sidor med blandningen.
Stek haloumi på ganska hög värme tills den mjuknar och fått fin färg på båda sidor.
Lägg upp salladen på två tallrikar, lägg sen på även avokado, tomater och rödlök. Strö på rikligt med salladskrydda och häll på lite balsamvinäger. Toppa med haloumi och servera direkt.