Lätt, snabblagad, kalorisnål och riktigt smakrik laxrätt som endast innehåller 470 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 2 skinnfria laxfiléer
- 1 apelsin, zest och saft
- 1 msk olivolja
- 1 tsk harissa
- 100 gram couscous
- ¼ gurka, i små tärningar
- 1 liten rödlök, finhackad
- 1 liten näve persilja, hackad
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader.
Lägg laxen i en ugnssäker form. Blanda ihop saft från apelsinen med olja och harissa och häll över fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 12-15 minuter.
Blanda couscous och apesinzest i en kastrull. Häll på 2 dl vatten och salta lätt. Koka upp och ta sen plattan från värmen. Lägg på ett lock och låt stå ca 5 minuter. Blanda couscous med gurka, rödlök och persilja i en skål. Lägg på laxen, häll över såsen och servera direkt.