Soja- och ingefärsbakad lax

Soja- och ingefärsbakad lax – kalorisnål

Kalorisnåla laxpaket som innehåller endast 390 kcal/portion.
Att tillaga fisken i ett paket bevarar både smak och gör den extra saftig och god.
Servera med t.ex. kokt ris eller blomkålsris för ett ännu kalorisnålare alternativ.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tumstor bit ingefära, skalad och riven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 skinnfria laxfiléer, ca 140 gram/st
  • 1 zucchini, strimlad på längden till tunna nudlar
  • 1 morot, skalad och strimlad på längden till tunna nudlar
  • 2 små pak choi
  • 1 röd chili, urkärnad och strimlad

Tillagning:

Värm ugnen till 175 grader.
Blanda ihop soja, risvinäger, ingefära, vitlök och lite svartpeppar i en form som rymmer laxen.
Lägg i laxen och låt marinera minst 10 minuter men gärna ett par timmar i kylskåp.


Halvera ett bakplåtspapper och lägg några blad pak choi o botten. Toppa med zucchini, morötter, lax och skivad chili. Vik ihop till två paket, lägg i en ugnsfast form och häll på hälften av marinaden.
Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter tills fisken är klar. Servera.

Soja- och ingefärsbakad lax

Fler kalorisnåla recept finns HÄR