Parisare med stekt ägg – kalorisnål

Variant på parisare som är en riktig klassiker baserad på nötfärs som här blandas med ägg, inlagda rödbetor, kapris och sedan läggs på en skiva rostat bröd och toppas med ett stekt ägg. Innehåller endast 465 kcal/portion.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 250 gram nötfärs
  • 1 ägg
  • ½ dl hackade inlagda rödbetor
  • 2 msk kapris
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 stora skivor rostbröd
  • 2 ägg
  • smör till stekning
Tillagning:

Blanda nötfärs, ägg, rödbetor och kapris i en bunke. Krydda med ½ tsk salt och svertpeppar.
Forma färsen till 2 platta biffar. Stek i smör i en stekpanna på medelvärme några minuter på var sida tills biffarna är genomstekta.
Rosta brödskivorna. Stek äggen i en annan stekpanna.
Lägg biffarna på de rostade brödet och toppa med stekt ägg. Servera gärna ihop med en fräsch sallad.

Parisare med stekt ägg – kalorisnål

Fler kalorisnåla rätter hittar du HÄR