Kalkonlårfilé med mangold – kalorisnål

Kalkonlårfilé med mangold – kalorisnål

Väldigt lättlagad och smakrik kalorisnål rätt med ugnsstekt kalkonlårfilé, mangold och enokisvamp.
Innehåller endast 300 kcal/portion och är en både god och hälsosam måltid.


Ingredienser till 2 portioner:
  • ½ tsk sesamolja
  • 100 gram enokisvamp
  • 300 gram mangold (gärna röd)
  • 2 ½ msk japansk soja
  • ½ tsk risvinäger
  • olivolja
  • 1 kalkonlårfilé (ca 350 g)
  • ½ tsk torkade chiliflakes
  • 1 litet knippe thaibasilika, bladen
  • ½ lime, klyftad
  • ½ röd chili, urkärnad och finhackad
  • ½ msk sesamfrön

Tillagning:

Värm ugnen till 150 grader.
Gnid in kalkonlårfilén med 1 tsk olivolja och krydda med salt och chiliflakes.
Steka någon minut på var sida så filén får fin färg. Tillaga sedan färdigt i ugn till filén har en innertemperatur på 65 grader. Låt köttet vila ca 5 minuter innan du skär det i skivor.
Skär bort bottenbiten på svampen så de går att separera.
Värm sesamolja och 1 msk vatten i en stor stekpanna på medelvärme.
Lägg i mangold samt enokisvamp och rör om. Täck med lock och tillaga ca 5 minuter. Rör runt då och då.
Tillsätt sedan sojasås och risvinäger och låt puttra ytterligare 2-3 minuter.
Lägg upp mangolden på två tallrik, toppa med thaibasilika, sesamfrö, hackad chili och skivad kalkonlårfilé. Servera limeklyftor till.

Kalkonlårfilé med mangold – kalorisnål

Fler kalorisnåla recept hittar du HÄR