Väldigt lättlagad och smakrik kalorisnål rätt med ugnsstekt kalkonlårfilé, mangold och enokisvamp.
Innehåller endast 300 kcal/portion och är en både god och hälsosam måltid.
Ingredienser till 2 portioner:
- ½ tsk sesamolja
- 100 gram enokisvamp
- 300 gram mangold (gärna röd)
- 2 ½ msk japansk soja
- ½ tsk risvinäger
- olivolja
- 1 kalkonlårfilé (ca 350 g)
- ½ tsk torkade chiliflakes
- 1 litet knippe thaibasilika, bladen
- ½ lime, klyftad
- ½ röd chili, urkärnad och finhackad
- ½ msk sesamfrön
Tillagning:
Värm ugnen till 150 grader.
Gnid in kalkonlårfilén med 1 tsk olivolja och krydda med salt och chiliflakes.
Steka någon minut på var sida så filén får fin färg. Tillaga sedan färdigt i ugn till filén har en innertemperatur på 65 grader. Låt köttet vila ca 5 minuter innan du skär det i skivor.
Skär bort bottenbiten på svampen så de går att separera.
Värm sesamolja och 1 msk vatten i en stor stekpanna på medelvärme.
Lägg i mangold samt enokisvamp och rör om. Täck med lock och tillaga ca 5 minuter. Rör runt då och då.
Tillsätt sedan sojasås och risvinäger och låt puttra ytterligare 2-3 minuter.
Lägg upp mangolden på två tallrik, toppa med thaibasilika, sesamfrö, hackad chili och skivad kalkonlårfilé. Servera limeklyftor till.